Epoxy vloercoating

Voor uw bedrijf

De specialist in epoxy vloercoating

Homefix onderhoud biedt een breed scala aan gepolijste en moderne epoxy vloeren die perfect zijn voor commerciële doeleinden. Onze epoxy vloercoating zijn ontzettend sterk, duurzaam, gemakkelijk schoon te houden en hygiënisch. Met verschillende kleuren en texturen kunt u er zeker van zijn dat uw bedrijfsruimte er schitterend uitziet. Onze deskundige medewerkers helpen u ook graag om een coatingvloer te selecteren die aansluit op de unieke look van uw bedrijf. Wij hebben de tools en ervaring om elk project succesvol af te ronden.

Op het eerste gezicht lijken de epoxy vloercoating en gietvloer sterk op elkaar maar er zijn verschillen in voordelen, systeemopbouw en prijs. Een epoxyvloer gebaseerd op coating is prijstechnisch aantrekkelijker en wordt daarom vaak gebruikt in ruimten met een groot oppervlak, zoals een magazijn. Aan de andere kant wordt de gietvloer vaker gebruikt in werkplaatsen en showrooms voor een prachtige uitstraling en er is meer weerstand tegen mechanische belasting.

Wij bellen u terug

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

Geef aan wanneer u graag terug gebeld wilt worden.
Epoxy vloercoating
Epoxy vloercoating

De voordelen

Het materiaal voor een epoxyvloer is thermohardend kunststof die beroemd is om zijn professionele en mooie uiterlijk en is daarom perfect voor industriële vloeren. Zowel de coatingvloer als de  gietvloer zijn van epoxy zijn gedeeltelijk chemisch bestendig (behalve tegen zuren), volledig waterdicht, belastbaar van medium tot zwaar en worden naadloos aangebracht. Onze epoxyvloeren verbeteren de hygiëne, zijn stofvrij en gemakkelijk te onderhouden. Bovendien zijn ze veilig voor uw klanten en medewerkers.

Een epoxyvloercoating is een beschermend laagje voor uw bestaande vloer. In vergelijking met de epoxy gietvloer, is de laag epoxyhars die gebruikt wordt voor een coating veel dunner. Hierdoor is deze optie goedkoper per vierkante meter en sneller uitgehard. Overweeg een epoxycoating als u uw huidige vloer intact wilt laten of met een beperkt budget werkt. De prijs van een vloer wordt ook bepaald door de ondergrond en de afwerking. Bent u benieuwd naar de kosten voor uw bedrijf? Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Voordelen

zware objecten

vloeistof bestendig

Chemische stoffen

Hygiënisch

Vanaf € 35 per m²

Snel geleverd

Het aanleggen van een epoxy vloercoating

Epoxyvloeren kunnen op diverse oppervlakken aangebracht worden waaronder beton, cement, siergrind en bestaande coatings. Het type epoxyvloer dat u kiest, de gietvloer of coating bepaalt de opbouw van de vloer. Beide soorten beginnen met een primerlaag en daarna wordt de gietvloer of coating aangebracht.

Epoxyvloeren zowel de gietvloer als de coating, worden naadloos gelegd met op maat gemaakte epoxy mortel plinten. Deze plinten zijn van een ander materiaal dan de gietvloer of coating omdat ze niet kunnen worden gegoten, maar zien er wel hetzelfde uit.

Applicatieduur van een epoxy vloercoating

Met ons specialistische team van ervaren epoxyvloerleggers is het mogelijk de applicatietijd van de vloer binnen 3 dagen af te ronden. De epoxy gietvloer kan in 2 tot 3 dagen gelegd worden, afhankelijk van het aantal lagen. De epoxy coating zal in slechts 2 dagen aangebracht worden. Deze tijden zijn echter exclusief eventuele voorbehandeling van de ondergrond, zoals schuren of stralen.

Voorbereiden van de ondergrond en producteigenschappen

Voorbereiding voor het aanbrengen van de epoxy vloercoating:

Zorg voor een droge, schone en stof- en vetvrije ondergrond door middel van schuren of stralen, hierna is de vloer gereed voor de eerste laag.

Veelgestelde vragen

Coatingvloeren kunnen worden gelegd op diverse ondergronden, waaronder beton/cementdekken. Door het beton op te schuren, zorgen we voor een goede hechting en een geschikte ondergrond voor de epoxy coating. Soms zijn tegels en natuursteen geschikt, maar als er losse tegels zijn, wordt er soms een egalisatielaag aangebracht of wordt er een andere kunststofvloer geadviseerd. Over een bestaande coating of kunststofvloer is het ook mogelijk om een coatingvloer te leggen, maar hout en linoleum zijn minder geschikt. In sommige gevallen kunnen we deze nog steeds gebruiken met een paar aanpassingen om een goede hechting te waarborgen.

Wilt u een coatingvloer in een specifieke kleur? Wij bieden u de mogelijkheid om te kiezen uit onze tijdloze standaardkleuren. Daarnaast kunnen we ook elke RAL-kleur aanbrengen die u wenst.

Interesse in de gemiddelde kosten per vierkante meter voor een coatingvloer? Bij Homefix Onderhoud kunt u een gratis offerte aanvragen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en prijzen.

Hoe maak ik de coatingvloer schoon en houd ik hem in goede staat? Het is een eenvoudig proces. Verwijder dagelijks het vuil met een stofwisser (zonder olie), een zachte bezem of een stofzuiger. Vervolgens kunt u de vloer schoonmaken met een microvezel vlakmop en een speciaal reinigingsmiddel voor coatingvloeren, zonder zeep.

Scroll naar boven
Hulp nodig?