Voor snel contact bel 0630189077

De vloercoating specialist

Gietvloer

Voor uw bedrijf

De specialist in gietvloeren

De populariteit van gietvloeren groeit steeds meer voorheen alleen gebruikt in bedrijven, maar tegenwoordig ook steeds vaker in particuliere woningen. Dit komt door de vele praktische voordelen en het moderne uiterlijk. Homefix onderhoud richt zich op de toepassing van gietvloeren voor zowel bedrijven als particulieren.

Onze gietvloer bestaat uitsluitend uit epoxy materiaal en bestaat uit twee lagen. Deze vloer wordt gegoten en heeft een dikte van ongeveer 2 mm. Hierdoor is de vloer van hoge kwaliteit, sterk, gemakkelijk schoon te houden en zeer duurzaam. 

Wij bellen u terug

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

Geef aan wanneer u graag terug gebeld wilt worden.
gietvloer
Gietvloer

De voordelen

Het materiaal voor een epoxyvloer is thermohardend kunststof die beroemd is om zijn professionele en mooie uiterlijk en is daarom perfect voor industriële vloeren. Zowel de coatingvloer als de  gietvloer zijn van epoxy zijn gedeeltelijk chemisch bestendig (behalve tegen zuren), volledig waterdicht, belastbaar van medium tot zwaar en worden naadloos aangebracht. Onze epoxyvloeren verbeteren de hygiëne, zijn stofvrij en gemakkelijk te onderhouden. Bovendien zijn ze veilig voor uw klanten en medewerkers.

Een epoxyvloercoating is een beschermend laagje voor uw bestaande vloer. In vergelijking met de epoxy gietvloer, is de laag epoxyhars die gebruikt wordt voor een coating veel dunner. Hierdoor is deze optie goedkoper per vierkante meter en sneller uitgehard. Overweeg een epoxycoating als u uw huidige vloer intact wilt laten of met een beperkt budget werkt. De prijs van een vloer wordt ook bepaald door de ondergrond en de afwerking. Bent u benieuwd naar de kosten voor uw bedrijf? Vraag hier geheel vrijblijvende een offerte aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Voordelen

zware objecten

vloeistof bestendig

Chemische stoffen

Hygiënisch

Vanaf € 35 per m²

Snel geleverd

Het aanleggen van de epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer is een vloer die vereist dat er ervaring en deskundigheid wordt ingebracht tijdens de installatie. Onze ervaring in de branche stelt ons in staat om de gietvloer naar perfectie aan te leggen. Wij maken gebruik van verschillende elementen, die we op de juiste manier mengen om de meest ideale epoxy gietvloer te creëren.

 

Applicatieduur van een epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer wordt in een periode van 2 tot 3 dagen aangelegd, dit afhankelijk van het aantal lagen. Het exclusieve proces van voorbehandeling van de vloer is hier niet bij inbegrepen. Onze vloer kan over beton, cementdek, siergrind of een bestaande coating worden gelegd, maar niet over tegels of hout. Linoleum komen we soms tegen, maar meestal moet dit verwijderd worden voordat de gietvloer kan worden aangebracht.

Voorbereiden van de ondergrond

Voor het aanleggen van de vloer is het essentieel om de ondergrond te behandelen. Dit bevorderd de hechting van de nieuwe vloer. Hierbij maken we gebruik van schuren of stralen, afhankelijk van de staat van de ondergrond. Een juiste voorbereiding van de ondergrond is noodzakelijk voor een stevige verbinding van de nieuwe vloer.

Veelgestelde vragen

Coatingvloeren kunnen worden gelegd op diverse ondergronden, waaronder beton/cementdekken. Door het beton op te schuren, zorgen we voor een goede hechting en een geschikte ondergrond voor de epoxy coating. Soms zijn tegels en natuursteen geschikt, maar als er losse tegels zijn, wordt er soms een egalisatielaag aangebracht of wordt er een andere kunststofvloer geadviseerd. Over een bestaande coating of kunststofvloer is het ook mogelijk om een coatingvloer te leggen, maar hout en linoleum zijn minder geschikt. In sommige gevallen kunnen we deze nog steeds gebruiken met een paar aanpassingen om een goede hechting te waarborgen.

Wilt u een coatingvloer in een specifieke kleur? Wij bieden u de mogelijkheid om te kiezen uit onze tijdloze standaardkleuren. Daarnaast kunnen we ook elke RAL-kleur aanbrengen die u wenst.

Interesse in de gemiddelde kosten per vierkante meter voor een coatingvloer? Bij Homefix Onderhoud kunt u een gratis offerte aanvragen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en prijzen.

Hoe maak ik de coatingvloer schoon en houd ik hem in goede staat? Het is een eenvoudig proces. Verwijder dagelijks het vuil met een stofwisser (zonder olie), een zachte bezem of een stofzuiger. Vervolgens kunt u de vloer schoonmaken met een microvezel vlakmop en een speciaal reinigingsmiddel voor coatingvloeren, zonder zeep.

Scroll naar boven
Hulp nodig?